Failed: ..seems like you have set correct 'username' and 'password' on setup wizard

Hi @KodeKloud ,

I was attempting the task Install Jenkins Server and my task has been marked as failed:

The error is actually saying that I have the correct user/password (ie., that I copy/pasted directly from the lab portal window). You can see that I have the correct username here:

Is this a validation error?

Thanks:-)

Hi @Juliettt

Your task was successfull

It’s a validation error (another member has the same issue (Lionel Gurret)

Good luck

2 Likes

Thanks @samer!

Now I need someone @KodeKloud to correct this for me:-)

@Inderpreet can help on this

1 Like

Thanks @shameeksl:slight_smile:

hi @juliettet, this is marked as pending for you, please give it an another try.

Please try to record the solution, and share the video if the issue occurs again.

1 Like

Hi Rahul
Same thing for me : https://owncloud.dfinet.ch/index.php/s/u09gUWThXzmgDhA
Can you put it in pending too ?
Thanks
regards
Lionel

1 Like

Hi @rahul456,

Thank you for looking into this for me (and for Lionel). Should I share (if I encounter the same error again) the video here on this thread ?

Thanks again:-)

Update:

I have just passed the task, but I’m not sure why this time was any different. The only thing(s) that I did differently was to make sure not to use sudo in any of the commands when getting the Jenkins key wget -q -O - https://pkg.jenkins.io/debian-stable/jenkins.io.key | apt-key add - and when adding the binary to the jenkins.list file: sh -c 'echo deb https://pkg.jenkins.io/debian-stable binary/ > \ /etc/apt/sources.list.d/jenkins.list' …strange though…I arrived at the same results either with or without…

Hi Juliette,
I have performed the exact same command I did the first time and it works.
I guess something was broken.
Take care
Regards
Lionel

1 Like

Hi Lionel,

Thanks for letting me know.

You take care too:-)

Juliette